Istoria Provinciei Europei

Marie Madeleine d’Houet, fondatoarea Însoțitoarelor Credincioase ale lui Isus, s-a născut în Franța în 1781, și a crescut acolo simțind urmările  Revoluției Franceze.  Destul de natural, în acei ani de suferință, primele fondații FCJ au fost realizate în Franța, dar nu a fost foarte mult  înainte  ca surorile să călătorească în alte țări Europene.

În timpul vieții lui Marie Madeleine, atunci când Societatea a început  să se extindă mai rapid, au fost întemeiate  comunități în Anglia, Italia, Elveția  și Irlanda.  De-alungul anilor surorile FCJ au mers să trăiască și să muncească în alte țări Europe  ca răspuns la nevoile apostolice.  Ele au fost grupate variat până în 1983 fiind împărțite în trei provincii: Britanică, Continentală și Irlanda. In 1999, cele trei provincii au fost încurajate să lucreze ca European Network, și de atunci s-au angajat într-o serie de activități împreună.

Map of Europe.Pe 1 septembrie 2011 Provinciile existente vor deveni o singură nouă provincie:

Provincia Europei

Membrele noii Provincii au cultivat activ o viziune europeana inclusivă, au creat o structură care suportă și încurajează misiunea lor în Europa și răspund la întrebările :

Ce cere Dumnezeu de la FCJ în Europa, aici și acum ?
Cum putem să iubim și să slujim mai mult poporul lui Dumnezeu,
dăruind prezența noastră în realitatea de azi ?

Ținând aceste întrebări  înaintea   noastră  noi  punem ‘suflet’ în structurile noastre de administrație,  luminând aceste strucuri, și dând spațiu Spiritului.

Poate veți  învăța mai multe despre poveștile  noastre de dezvoltare  în țările Europene, care au fost parte de istoria noastră, prin a apăsa pe orice țară de mai jos sau utilizând meniul  Drop- down de la începutul paginii :

Belgique      Britain      La France      Deutschland      Ireland      Italia      România      La Suisse