Însoţitori in Misiune FcJ în Europa

Ca rezultat al reflecţiilor şi rugăciunilor surorilor Societăţii, Capitulu General din 1998 a decretat stabilirea Însoţitorilor în Misiune, ca „ expresie publică a legăturii cu Societatea Surorilor Însoţitoare Credincioase ale lui Isus, şi o formă de angajare pentru toţi cei care doresc să fie mai strâns asociaţi cu noi în misiunea noastră.” Inima angajamentului lor  este accentul pe carisma de însoţire cu Isus şi cu poporul său.

După planificare şi pregătire, Însoţitorii în Misiune   au început oficial pe 2 ianuarie, 2001 (Sărbătoarea Numelui Sfânt a lui Isus).

First Companions in Mission Group in the Society.Un grup de opt însoţitori în Broadstairs, Anglia a fost primul care a terminat un program de formare de 18 luni în spiritualitatea carismei .                                            

În timpul acestor luni de pregătire si formare, Însoţitorii în Misiune   se familarizează cu Evanghelia, cu învăţăturile Bisericii, cu Societatea FCJ şi munca ei, iar în schimb Surorile FCJ îi vor cunoaşte şi îi apreciază ca parte a „familiei” lărgite. Grupul din Broadstairs a făcut primul angajament la Stella Maris pe 24 noiembrie, 2002

De atunci, în Europa, grupuri de Însoţitori în Misiune FCJ au făcut angajament în Hartlepool si    Londra  (Anglia), Dublin and Bruff (Irlanda), San Mauro and Turn (Italia), and Galaţi (România).

Mai jos sunt câteva fotografi cu diferite grupuri de CiM în Europa:

Companions in Mission in Ireland.

Companions in Mission in Dublin (preparation group) and Turin.

 Companions in Mission in Stella Maris and Somers Town. 

Companions in Mission in San Mauro, Hartlepool and Galati.