Misiune în Europa

Portrait of Marie Madeleine, FCJ foundress.Pentru Marie Madeleine,a fi Însoțitoare Credincioasă a lui Isus, era angajamentul total.

Evident, lumea noastră a trecut prin schimbări dramatice faţă de timpurile în care a trăit ea, aşa că interpretarea pe care o dăm misiunii a evoluat la rândul ei. Astăzi, suntem implicate în multe forme noi de educaţie, peste tot în lume. Lucrăm alături de mulţi colegi laici, bărbaţi şi femei care ne împărtăşesc viziunea, şi suntem implicaţi într-o varietate de lucrări; acesta este modul în care trăim activ angajamentul de a fi Însoțitoare Credincioase ale lui Isus (FCJ).

Spiritualitatea care nu ne angajează pentru dreptate nu poate fi credibilă în lumea de azi. Chemarea spre dreptate este una radicală, care ne cere curaj şi libertate pentru a ne desprinde de influenţele consumerismului şi a lumii comerciale.

Suntem mai degrabă invitaţi să "descoperim cui aparţine fiecare lucru şi să-l restituim" (Maria Harris inspirată de Walter Brueggemann)

Aşa că încercăm să trăim această spiritualitate prin

Photo of Sr. Lumi visiting with an elderly woman.Munca noastră pentru dreptate ne recunoaşte moştenirea în calitate de femei. Acest lucru ne cere să

Munca noastră pentru dreptate ne îndeamnă să dezvoltăm imperativul Bisericii pentru dreptate ca model de relaţie corectă. Acest lucru ne cere să răspundem strigătului disperat pentru a trăi în relaţie reverentă şi responsabilă faţă de toate elementele creaţiei.

Astăzi, fiecare soră se implică în lucrarea care dăruieşte viaţă oamenilor lui Dumnezeu, în concordanţă cu talentele ei personale şi cu diferitele nevoie ale timpului şi locului în care se află. Pentru a ne asigura că munca noastră este relevantă pentru nevoile timpului nostru, structura internă a Societăţii invită în permanenţă la reflecţie individuală şi în comunitate.

Poate că acum mai mult decât niciodată noi, cele care ne numim Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus, suntem chemate să trăim diversitatea culturală ca o îmbăgăţire a comunităţii noastre, bazată pe valorile evangheliei. Ne confruntăm zilnic cu mişcări vaste de oameni care migrează pe glob, mulţi în căutare de oportunităţi economice, alţii fugind de oprimare sau război. Suntem invitate să-i primim pe străini atât în comunitatea cât şi în misiunea noastră, lucrând cu oameni a căror cultură, rasă şi credinţă sunt diferite de ale noastre.

Într-o lume însetată de înţelesuri şi înfometată de dreptate, surorile FCJ doresc să se alăture oamenilor lui Dumnezeu, mai ales celor marginalizaţi şi privaţi de anumite lucruri: ne identificăm cu ei, îi ascultăm, lucrăm împreună cu ei.

Citiţi despre activităţile noastre de minister aici.