Section title text:  Recent News.

Profesiunea - Sora Cornelia Vîrgă si Gabriela Lungu
au depus primele voturi pe 6 septembrie 2008

Cornelia scrie:

Am Spus Da Lui Dmnezeu  
„ Domnul m-a sedus , iar eu m-am lăsat sedusă ”

Timpul de pregătire, de formare, de rugăciune în timpul Postulandatului şi al Noviciatului pentru a deveni Însoţitoare Fidelă a lui Isus, n-au făcut decât să aprofundeze chemarea mea şi să mărească dorinţa de a mă dărui Lui fără rezerve,pentru a-L sluji.

Sacred Space for Welcoming Ceremony.     FCJs gathered in Welcome.

Rugăciunea de primire în corpul Societăţii, în seara zilei de 5 septembrie 2008 mi-a atins profund inima. Am fost invitată să mă apropii şi să iau loc în grupul de surori FCJ, care reprezentau întreaga Societate şi care erau adunate în capela comunităţii noastre din Bucureşti.

FCJs gathered in Bucharest for the Mass of First Profession.

Cum putem găsi şi în partea a-V-a, a Constituţiilor noastre, am simţit din toată inima că  „mă încorporez mai mult în corpul Societăţii ” şi că devin  membră a familiei FCJ.

Cornelia makes her first vows and receives the FCJ badge.Am cântat şi ne-am rugat.Cuvintele cântecului ,, My Soul’s Desire ” au exprimat bine dorinţa ceea ce locuieşte în inima mea :dorinţa de a vedea chipul lui Dumnezeu ,de a păşi pe calea cea sfântă, de a iubi cu o inimă deschisă ; Da, să iubesc cu o inimă deschisă, aceasta este dorinţa mea.


Alte cuvinte care m-au făcut să strălucesc de bucurie şi de încredere în bunătatea şi iubirea lui Dumnezeu au fost cele din refrenul cântecului: „ Neither Death nor Life ”.Nici moartea, nici viaţa,…şi nimic altceva nu ne poate despărţi de iubirea lui Dumnezeu revărsată în Isus Cristos, Domnul nostru.

Cornelia with her family.

 

 

Câtă bucurie ! Câtă pace ! …şi atât de multe haruri !

Ziua cea aşteptată, cu nerăbdare, bucurie şi emoţie a sosit. 6 septembrie; această zi de neuitat, când am pronunţat primele voturi în Societatea surorilor Însoţitoarele Credincioase ale lui Isus. O zi specială, care va rămâne întipărită în inimă pentru totdeauna.

multe surori FCJ, însoţitori în misiune, familie şi prieteni s-au alăturat nouă pentru a trăi impreuna aceste momente.   Celebrarea euharistică, a avut loc în Biserica „Sacre Cœur ”, unde mai mulţi preoţi au fost  prezenţi pentru acest eveniment.  Aranjamentul floral, culorile din biserică, muzica au adăugat o nuanţă de solemnitate la această celebrare.

Am fost şi sunt fericită ! şi cred că şi cerul s-a bucurat cu noi în acea zi.

Am pronunţat formula de profesiune a voturilor cu multă  emoţie. Bogăţia şi profunzimea cuvintelor mă vor însoţi mereu pe acest nou drum şi vor face parte din mine. Fie ca harul lui Dumnezeu să ne susţină în fiecare zi pentru ca să putem trăi cu inimă liberă şi generoasă ceea ce El doreşte de la noi.

Să fim mereu liniştiţi în măinile Lui, ca un vas gol, gata să primească totul de la El, şi să ne rugăm unii pentru alţii pentru ca mai marea slavă a lui Dumnezeu şi mântuirea lumii să fie singurul nostru ţel.

Cu toată inima şi rugăciunea în Isus,

Cornelia fcJ.


Gabriela fcJ (left) and Cornelia fcJ (right)

Gabriela scrie:

Gata de Drum

Sunt aproape nouă ani de când am cunoscut Surorile Însoţitoare Credincioase ale lui Isus. Postulandatul l-am făcut în România, la Bucureşti pe când lucram ca asistent social într-un birou.

În 2006 am plecat la Paris ca să fac Noviciatul. Am trăit un Noviciat minunat, bogat şi interesant.

Gabriela make her First Vows and receives the FCJ Badge.Sunt fericită. Şi recunoscătoare lui Dumnezeu şi responsabilelor noastre pentru că am primit o formare durabilă. Mi se pare  că înţeleg mai mult cum pot ajunge la esenţialul din viaţa noastră.
Aduc mulţumire lui Dumnezeu pentru că am putut aprofunda credinţa mea: am găsit ceva puternic care  hrăneşte credinţa mea.
Spun mulţumesc pentru formarea umană şi spirituală care m-a îmbogăţit şi care îmi dă posibilitatea de a şti  cum să mă reîntorc la propriile mele resurse.

Gabriela's family.

Încă o dată mulţumesc pentru că am văzut şi am fost mişcată de Surorile FCJ ca femei de iubire şi de dreptate în micile lucruri de fiecare zi.

Pe 6 septembrie am pronunţat voturile în faţa Surorilor noastre, familiilor noastre şi prietenilor noştri.Am explodat de bucurie şi nu exagerez când spun asta .E ziua când am primit numele de Însoţitoare Credincioasă. Acum pentru mine, a fi Însoţitoare Credincioasă a lui Isus înseamnă să doresc să devin un pic mai mult în fiecare zi.

Când  reflectez la Noviciatul pe care l-am trăit ma gândesc la mai multe lucruri.   Credinţa mea a devenit un pic mai puternică şi am învăţat cum să mă reîntorc la propriile mele resurse spirituale.  În plus am şi multe Surori FCJ ca model.

Iată că a venit momentul cel mai important: să merg mai în adâncul lucrurilor…e cel mai bun motiv pentru care nu putem să ne plictisim niciodată.

Gabriela Lungu fcJ

Celebrating with family and friends.

Novitiate group past and future.

Back to news ...

Mica noastră Societate are scopul
          de a preamări Inima lui Isus
                 prin orice mijloc făcând totul prin puterea sa ...     (Marie Madeleine)