Section title text:  Our Spirit.

Marie Madeleine—cauza pentru canonizare

Marie Madeline - .fiică, soră, soţie, văduvă, mamă, fondatoare şi soră religioasă.Marie Madeleine Victoire de Bengy
s-a născut în Franţa în 1781 şi în anii adolescenţei a avut experienţa neliniştii sociale care a urmat Revoluţia. S-a căsătorit cu Joseph de Bonnault d′Houët în 1804 dar numai după zece luni a rămas văduvă. Copilul ei s-a născut la o lună după moartea lui Joseph. Ca tânără şi ca mamă singură a dus o viaţă creştină asumată. Îşi iubea foarte mult copilul, s-a dovedit o fiică responsabilă şi soră iubitoare şi a manifestat o conştiinţă socială puternică. Lui Marie Madeleine îi făcea plăcere şi viaţa socială, şi se gândea serios să se recăsătorească. Dar în adâncul inimii simţea că era chemată spre altceva şi a urmat această chemare pas cu pas. O inspirau Marie Madeleine şi femeile din Evanghelie.

Cuvintele „Mi-e sete” rostite de Isus pe Cruce au mişcat adânc inima lui Marie Madeleine. Tânăra pătimaşă cunoscută pentru spiritul ei generos, dragoste de viaţă şi voinţă fermă a devenit ceea ce era chemată să fie, o însoţitoare credincioasă a lui Isus.  Însuşi Dumnezeu a condus-o în 1820 să formeze o Societate de femei apostolice care urmau să trăiască idealul ignaţian şi să fie însoţitoare credincioase ale lui Isus. 

 

O femeie sfântă

La puţin timp după moartea lui Marie Madeleine, în 1858, lumea vorbea despre ea ca despre o femeie sfântă. .  În 1878, cauza ei (procesul care conduce la canonizare) a fost recomandată cu putere Papei Leone XIII. În 1916 Papa Benedict XV a semnat Procesul care a introdus de fapt Cauza lui Marie Madeleine şi a fost declarată Venerabilă. În noiembrie 1970, Papa Paul VI a promulgat Decretul care a dat mărturie despre caracterul eroic al virtuţilor ei. Decretul este declaraţia oficială a Bisericii că Marie Madeleine a trăit cu adevărat o viaţă sfântă.

Pasul final înainte de canonizarea ei este beatificarea. Înainte de aceasta, este nevoie ca prin mijlocirea lui Marie Madeleine să fi avut loc ceva surprinzător şi minunat, ceva inexplicabil prin legile naturale sau ştiinţifice. Cu alte cuvinte, este nevoie de o dovadă că prin mijlocirea ei s-a produs o minune. În timp ce aceasta pare o sarcină enormă, o cale de început este să i se ceară favoruri în viaţa de toate zilele.

Apple blossom.Marie Madeleine este o însoţitoare a noastră astăzi, ea se roagă cu noi pentru noi şi este gata să ne sprijine. Aşa că cereţi-i să se roage pentru voi pentru ce aveţi nevoie.

 

Răspunsul nostru astăzi

Noi, Însoţitoarele Credincioase ale lui Isus din zilele noastre, Însoţitorii noştri în Misiune, şi unii dintre colegii şi prietenii noştri tânjesc după ziua când Marie Madeleine va fi recunoscută oficial ca sfântă. Credem că această recunoaştere o va face mult mai cunoscută şi darul ei special pentru Biserică va fi repede pus la dispoziţie

Din acest motiv, în ultimii câţiva ani, urmărim cu bucurie acest scop. Am introdus buletinul informativ Marie Madeleine Madeleine şi am publicat alte materiale care îi relatează povestea ca femeie a vremurilor noastre.

De asemeni, avem un nou Postulator (un prieten la Roma care trebuie să asigure că este pregătit totul pentru ca această cauză să se desfăşoare mai departe). El este D. Riccardo Petroni şi s-a angajat să promoveze cauza lui Marie Madeleine la Roma. De asemeni, o membră a conducerii centrale coordonează eforturile Societăţii din toată lumea să o facă cunoscută pe Marie Madeleine şi să încurajeze rugăciunea cerându-i ajutorul în viaţa noastră de fiecare zi. Coordonatoarele din fiecare Provincie a Societăţii o ajută.

Vă invităm să o faceţi pe Marie Madeleine prietena voastră şi să o implicaţi în nevoile voastre. Sugerăm o rugăciune pe lângă rugăciunea noastră – pe care o facem noi surorile FCJ zilnic, dar vă rugăm nu ezitaţi să vorbiţi cu ea cu propriile cuvinte. Dacă aveţi cereri speciale pentru care aţi dori ca surorile FCJ să vi se alăture în rugăciune, vă rugăm să intraţi în contact cu secretara generală.

Bineînţeles, dacă aveţi o experienţă a ajutorului lui Marie Madeleine, am fi fericite să împărtăşim bucuria voastră. Vă rugăm face-ţi cunoscut prin email sau prin poştă. Secretara Generală, FCJ Generalate, Gumley House Convent, Twickenham Road, Isleworth, Middlesex ENGLAND TW7 6DN.

You are invited to join with FCJ Sisters and FCJ Companions in Mission as together we pray for healing using the prayer below. You can access a complete list of those for whom we are asked to pray by clicking here.


Photo of flowers.      Prayer for the cause of Marie Madeleine.

 

Download o iconiţă cu rugăciunea care conţine cele mai multe din informațiile acestei pagini..

Să-L rugăm pe Domnul nostru să ne dea spiritul Societăţii lui Isus;
       de când noi avem Constituţiile lor, este voinţa lui Dumnezeu
                   ca să avem acest spirit.    (Marie Madeleine)