Section title text:  An FCJ Vocation.

Să devii soră FCJ…

Crucifix on a prayer cloth.Cum devii soră FCJ?
Pentru a deveni soră FCJ există un timp de pregătire numit formare. Acesta este un drum însoţit de creştere personală şi dezvoltare prin care o tânără răspunde la chemarea lui Dumnezeu pentru a fi o însoţitoare credincioasă a lui Isus.

Pentru ce e necesară formarea?
Când o tânără vine pentru a ni se alătura în comunitate ea începe să trăiască acelaşi ritm de viaţă ca şi o soră. Acest timp de formare o ajută să înţeleagă şi să dezvolte acest tip de viaţă. Scopul formării este să ne pregătească pentru misiune, astfel încât să devenim instrumente rodnice în mâna lui Dumnezeu pentru binele poporului său de oriunde.

Cât timp e necesar pentru a deveni soră FCJ?

Chiar de la început tânăra experimentează viaţa de soră când pentru prima dată se alătură comunităţii; sunt trei etape de pregătire înainte ca ea să depună voturile finale. Acestea se numesc: Postulandat, Noviciat şi Profesiune Temporară. După acestea sora depune voturile finale.

Aceste etape şi durata lor sunt conturate în mai multe detalii mai jos.

Postulandat (6 luni - 2 ani)

Postulandatul este un timp de creştere spirituală personală centrat pe dezvoltarea umană. Este un timp de pus întrebări şi în cele din urmă persoana cerând a se alătura Societăţii noastre ca novice.

Carving of the name of Jesus.Noviciat (2 ani - 2 ani şi 6 luni)

În acest timp noua membră este încurajată să:

Profesiune Temporară (6 ani – 9 ani înainte de voturile finale)

Profesiunea temporară oferă noii surori oportunitatea de a trăi ca femeie consacrată.

Școala Inimii.".

Formarea Continuă

Fiecare soră FCJ recunoaşte faptul că formarea pentru misiune este un proces ce durează toată viaţa. Suntem încurajate să folosim pe deplin oportunităţile pentru dezvoltarea personală, spirituală şi profesională.

Un moment cheie în drumul de formare al fiecărei surori este "al treilea an" (sau al treilea an de studiu și reflecție).  Acest an este numit în Constituțiile noastre " Școala Inimii."

Citiţi câteva din ISTORIILE VOCAŢIEI FCJ

"Pentru a avea acest nume de Însoţitoare Credincioasă a lui Isus,
                                         aş da totul, tot ce sunt."       Marie Madeleine, Fondatoare